Webinar za naplatu potraživanja

Vrlo često naplata potraživanja radi se bez sustavne organizacije, prepuštajući osoblju u Prodaji ili drugima da svatko na svoj način, kako zna i umije, naplaćuje potraživanja. Komercijalisti su pod pritiskom radi naplate potraživanja, a istovremeno moraju njegovati odnose s kupcima.
Posljedično, rezultati izostaju, novaca nema dovoljno i ono što je najgore – rizik od gubitka potraživanja je značajan.

Želite li, iz prve ruke, saznati kako proces naplate potraživanja vode uspješne hrvatske tvrtke koje su svjesne koliko je važno naplatiti teško zarađeni novac?

Želite li na uspješnim i dokazanim primjerima iz prakse vodećih hrvatskih tvrtki „snimiti“ model naplate potraživanja te ga na odgovarajući način primijeniti u vlastitoj tvrtki?

Termin i mjesto održavanja, kotizacija

Termin i mjesto održavanja: 12.05.2022. od 9 do 13 sati / MS Teams aplikacija (pristup webinaru direktno pomoću linka kojeg će polaznici dobiti mailom, nije potrebno imati instaliran MS Teams)

Kotizacija: 950 kn + PDV (15 % popusta za druge i ostale iz tvrtke)

Kotizacija uključuje: sudjelovanje na webinaru, prezentaciju i korištene primjere i obrasce u digitalnom obliku, konzultacije s predavačem

Seminar održavamo i kao in-house edukaciju samo za Vašu tvrtku, molimo kontaktirajte nas radi dogovora.

Što naš webinar razlikuje od drugih?

Način prezentacije/radionice i predavač s 15-godišnjim iskustvom direktnog vođenja procesa naplate potraživanja na turbulentnom hrvatskom tržištu, s brojnim primjerima opasnih situacija kada prijeti gubitak teško zarađenog novca. Vidjet ćete najbolja praktična rješenja kako zaštititi svoja potraživanja koja su proizašla iz dugogodišnjeg rada na problemu naplate potraživanja. Pokazat ćemo Vam kako organizirati proces naplate potraživanja u tvrtki tako da uplate od kupaca stižu redovito te da opasnost od gubitka Vaših potraživanja bude minimalna.

Kome je webinar namijenjen?

 • Komercijalistima i drugima koji direktno provode naplatu potraživanja – kako bi vidjeli osnovnu organizaciju uspješne naplate potraživanja – i mnoštvo važnih detalja koje mogu direktno primijeniti u vlastitom radu kako bi uspješnije naplaćivali potraživanja
 • Voditeljima koji se bave naplatom potraživanja – kako bi usporedili vlastiti sustav naplate potraživanja s najboljom praksom te na osnovu toga unaprijedili postojeći sustav

Iz sadržaja webinara:

 • Kako organizirati efikasan proces naplate potraživanja u tvrtki
 • Kako prepoznati visokorizične kupce, tj. kupce kod kojih postoji značajna mogućnost gubitka novca i kako se postaviti prema njima – provjera boniteta na brz i jednostavan način
 • Kako adekvatno osigurati potraživanja
 • Prednosti i mane različitih instrumenata osiguranja naplate: garancija banke, akreditiv, mjenica, zadužnica
 • Zadužnica i zadužnica s osobnim jamstvom – precizne upute što i kako raditi kako bi se maksimalno iskoristile kao učinkovito sredstvo osiguranja potraživanja
 • Treba li i kada pustiti zadužnicu na naplatu – vječita dilema kako ne izgubiti kupca
 • Definiranje precizne upute kako provoditi naplatu potraživanja – tko, što i kada radi
 • Definiranje limita – u novčanom iznosu i danima kašnjenja
 • Pisane opomene – način, sadržaj i dinamika slanja
 • Problematični i teški kupci – kako se nositi s njima
 • Kako riješiti najteže probleme, a ne izgubiti kupca
 • Kontroling cijeloga procesa tako da Uprava ima precizan uvid u situaciju s naplatom potraživanja
 • Što poduzeti kada dođemo do zida
 • Najučinkovitiji pravni koraci – što i kada poduzeti

O predavaču: Branko Duvnjak, dipl.ing.

Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje 1989., usavršavao se na MBA studiju na ZŠEM-u u Zagrebu. Karijeru je počeo u Ericssonu gdje je desetak godina, između ostalog, vodio odjele kvalitete, tehnologije i proizvodnje. Nakon toga jednu godinu vodio je kao direktor manju prehrambenu proizvodnu tvrtku.

Zadnjih 15 godina radio je kao direktor uspješne privatne proizvodne tvrtke Klimaoprema d.d., koja je pod njegovim vodstvom povećala prihode s 2 na 20 milijuna eura, broj zaposlenih sa 60 na više od 300, proizvodne pogone s 1.000 m2 na 16.000 m2, uz konstantno profitabilno poslovanje.

U tom dugom periodu od 15 godina, direktno je vodio i nadzirao proces naplate potraživanja.

Završio je brojna dodatna menadžerska usavršavanja iz područja financija, prodaje i pregovaranja, strateškog planiranja, upravljanja promjenama i organizacijom, upravljanja proizvodnjom, osiguranja kvalitete kao i pedagoško psihološku izobrazbu. Trenutno je vlasnik tvrtke za poslovno savjetovanje kroz koju djeluje kao konzultant.

PRIJAVNICA ZA WEBINAR

Molimo popuniti i poslati, nakon čega ćete dobiti predračun za uplatu kotizacije.

Opći uvjeti: Kotizacija se plaća najkasnije pet dana prije početka seminara. Polaznici koji odustanu nakon uplate nemaju pravo na povrat novca, ali mogu bez plaćanja prisustvovati sljedećem seminaru/webinaru po izboru. Prijavljenog polaznika može zamijeniti druga osoba. Damasa d.o.o zadržava pravo otkazivanja seminara, u tom slučaju uplaćena kotizacija se vraća u cijelosti. Slanjem ove prijave prihvaćate ove opće uvjete. Podaci koje ste naveli neće biti ustupljeni trećima.