Mjerenje efikasnosti proizvodnje

Kvalitetno upravljati možemo samo sa onime što mjerimo.
Mjerenje produktivnosti proizvodnje je jednostavno ako proizvodimo vrlo mali asortiman proizvoda. Međutim , kod klasične proizvodnje gdje radnici u jednom danu pojedinačno ili u grupama obavljaju razne poslove – mjerenje efikasnosti je znatno teže.
Kalkulacija proizvoda , kao i plaća radnika je definirana po radnom satu , a kod mnoštva izmiješanih poslova teško je znati da li je efikasno odrađeno četiri, pet ili kako bi direktori željeli 7,5 sati radnog vremena.
Zato je nužno uspostaviti adekvatan način mjerenja proizvodnje , koji voditeljima daje jasan pogled na produktivnost proizvodnje, te na taj način snažan alat za poboljšanja i eliminiranja raznih zastoja.

Kako Vam mi možemo pomoći?

Analizirati ćemo organizaciju vaše proizvodnje, način i dinamiku pojedinih procesa,zapise i obrasce koje koristite.
Ukoliko nemate normirane proizvodne procese, vidjeti ćemo koji je najoptimalniji način kako da dođete do ciljanih vremena izrade.
Definirati ćemo nove obrasce koji će služiti za evidenciju radnog vremena direktnih radnika, te organizirati evidencijuvremena, kao i obradu zapisa u administraciji na način da u što kraćem vremenu imate realne pokazatelje.
Definirati ćemo sustav izvještavanja kako bi u realnom vremenu mogli pratiti produktivnost rada u odnosu na planirane brojke.
Definirati ćemo način da u realnom vremenu imamo podatke o raznim zastojima i izgubljenom vremenu u proizvodnji.
Na ovaj način imati ćete sustav praćenja efikasnosti proizvodnje i istovremeno jasnu sliku izgubljenog vremena na razne zastoje, što će vam pomoći da ih smanjite ili eliminirate.
U konačnici, vaša proizvodnja će biti efikasnija i brža , a profit tvrtke veći.

Zainteresirani za našu ponudu? Pošaljite nam upit.