NAPLATA POTRAŽIVANJA

Postoji li uopće važnije područje u tvrtkama koje žive i rade u sredinama s problematičnom naplatom potraživanja?

Sav Vaš trud da izgradite tvrtku, proizvedete i prodate kvalitetan proizvod, može otići u vjetar ako ne uspijete naplatiti svoje potraživanjem ili ako ga vrlo teško naplaćujete.

Naplata potraživanja mora biti vrlo organiziran proces koji će omogućiti da na vrijeme i u potpunosti dođete do svog novca.

Svaki biznis je rizik, tako da ćete neki novac ipak izgubiti. Međutim, ako ovaj proces naplate potraživanja vodite profesionalno, ti iznosi će biti podnošljivi.

Kako Vam mi možemo pomoći?

Nakon uvida u Vaš trenutni način naplate potraživanja, pomoći ćemo Vam da organizirate sustav naplate potraživanja koji će uključivati:

  • kreiranje izvještaja koji će Vam u svakom trenutku moći dati brzu i točnu informaciju za svakoga pojedinog kupca – koliko Vam je dužan, po kojim računima i od kada
  • precizno određivanje odgovornosti – tko se brine za naplatu kod pojedinih kupaca
  • preciznu izradu uputa o tome kada i na koji način slati pismene opomene, o frekvenciji telefonskih kontakata te vođenju bilješki
  • definiranje novčanih i vremenskih limita za svakog kupca
  • izradu mjesečnih izvještaja koji će upravi dati jasnu sliku o situaciji s potraživanjima
  • izradu preciznih uputa o provjeri boniteta kupaca koji plaćaju na odgodu, o uzimanje zadužnice kao osiguranju naplate te rješavanje situacija kada kupac ne želi dati zadužnicu.

Zainteresirani za našu ponudu? Pošaljite nam upit.