Webinar za proizvođače

Primarni cilj svakog proizvodnog pogona je postići visoku produktivnost.

Kako bismo znali gdje smo i na kojim područjima moramo djelovati, nužno je kontinuirano mjeriti izvedbu svoje proizvodnje.

Svi bismo mi htjeli da naši radnici i strojevi rade 7,5 sati dnevno, bez zastoja i nepotrebnog gubljenja vremena – no u praksi je to često drugačije.

Konkretne i jasne brojke na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj razini, moraju nam dati jasnu sliku efikasnosti naše proizvodnje ukupno, kao i po pojedinačnim strojevima, linijama i pogonima.

Pokazat ćemo na brojnim primjerima iz prakse kako optimalno mjeriti učinak pojedinaca, grupa i procesa.

Termin i mjesto održavanja, kotizacija

Termin i mjesto održavanja: 24.06.2021. od 9 do 13 sati / MS Teams aplikacija (pristup webinaru direktno pomoću linka kojeg će polaznici dobiti mailom, nije potrebno imati instaliran MS Teams)

Kotizacija: 950 kn + PDV (15 % popusta za druge i ostale iz tvrtke)

Kotizacija uključuje: sudjelovanje na webinaru, prezentaciju i korištene primjere i obrasce u digitalnom obliku, konzultacije s predavačem

Seminar održavamo i kao in-house edukaciju samo za Vašu tvrtku, molimo kontaktirajte nas radi dogovora.

Što naš webinar razlikuje od drugih?

Način prezentacije/radionice i predavač s 20-godišnjim iskustvom upravljanja proizvodnom tvrtkom i proizvodnjom. Pokazat ćemo vam optimalan način mjerenja efikasnosti  proizvodnje, temeljen na dugogodišnjem iskustvu i isprobavanju raznih varijanti – uvijek sa svrhom traženja što veće produktivnosti. Vidjet ćete brojne primjere s gotovim tablicama i obrascima, koje možete odmah primijeniti u vlastitoj tvrtki.

Kome je webinar namijenjen?

 • Voditeljima proizvodnje, inženjerima vezanim za proizvodnju i tehnologiju, poslovođama – kako biste vidjeli u praksi isprobane uspješne metode mjerenja efikasnosti  proizvodnje, usporedili s vlastitima te unaprijedili vlastitu proizvodnju
 • Direktorima i vlasnicima tvrtki – ako niste zadovoljni postojećim stanjem i mislite da nemate jasne pokazatelje efikasnosti vlastite proizvodnje

Iz sadržaja webinara:

 • Vrste proizvodnog rada: pojedinačni, grupni, linijski, kombinirani
 • Načini precizne evidencije rada, dokumentacija
 • Problemi vezani uz dnevnu evidenciju rada
 • Ispravno normiranje – osnova sustava mjerenja
 • Kako pravilno normirati – problemi i izazovi
 • Informatički sustavi kao podrška procesu mjerenja efikasnosti
 • Režijski rad direktnih radnika – kako ga pravilno valorizirati
 • Mjerenje zastoja koji direktno ruše produktivnost rada
 • Prebačaj i podbačaj – kako ga pretočiti i varijabilni dio plaće
 • Kako mjeriti procese gdje je prekomplicirano raditi sa normom
 • Izvještaji – primjeri jednostavnih tablica, obrazaca
 • Kako iz rezultata mjerenja dobiti pravu sliku efikasnosti pojedine linije, pogona

O predavaču: Branko Duvnjak, dipl.ing.

Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje 1989., usavršavao se na MBA studiju na ZŠEM-u u Zagrebu. Karijeru je počeo u Ericssonu gdje je desetak godina, između ostalog, vodio odjele kvalitete, tehnologije i proizvodnje. Nakon toga jednu godinu vodio je kao direktor manju prehrambenu proizvodnu tvrtku.

Zadnjih 15 godina radio je kao direktor uspješne privatne proizvodne tvrtke Klimaoprema d.d., koja je pod njegovim vodstvom povećala prihode s 2 na 20 milijuna eura, broj zaposlenih sa 60 na više od 300, proizvodne pogone s 1.000 na 16.000 m2 uz konstantno profitabilno poslovanje.

U tom dugom periodu od 15 godina, uz ostalo, nadzirao je proizvodnju i kreirao brojne aktivnosti dizanja produktivnosti proizvodnje.

Završio je brojna dodatna menadžerska usavršavanja iz područja financija, prodaje i pregovaranja, strateškog planiranja, upravljanja promjenama i organizacijom, upravljanja proizvodnjom, osiguranja kvalitete kao i pedagoško psihološku izobrazbu. Trenutno je vlasnik tvrtke za poslovno savjetovanje, kroz koju djeluje kao konzultant.

PRIJAVNICA ZA WEBINAR

Molimo popuniti i poslati, nakon čega ćete dobiti predračun za uplatu kotizacije.

Opći uvjeti: Kotizacija se plaća najkasnije pet dana prije početka seminara. Polaznici koji odustanu nakon uplate nemaju pravo na povrat novca, ali mogu bez plaćanja prisustvovati sljedećem seminaru/webinaru po izboru. Prijavljenog polaznika može zamijeniti druga osoba. Damasa d.o.o zadržava pravo otkazivanja seminara, u tom slučaju uplaćena kotizacija se vraća u cijelosti. Slanjem ove prijave prihvaćate ove opće uvjete. Podaci koje ste naveli neće biti ustupljeni trećima.