Webinar za izradu radnih pravila i procedura

Tvrtka koju vodite je narasla, prihodi su povećani, ali niste zadovoljni kako sve funkcionira i imate osjećaj da je previše kaosa i nereda. Tržište je tu, volja vas i vaših ljudi nije sporna, ali frustracije zbog nesustavnog rada samo rastu.

Kao što u svakoj stambenoj zgradi s više stanara na ulazu na zidu visi „Kućni red“, kojega se stanari moraju pridržavati, tako je u svakoj tvrtki nužno postojanje dogovorenih Radnih pravila, koja precizno opisuju kako teče poslovanje (Pravila igre).

Radna pravila, ako su napisana razumljivo i jednostavno, te ako su na nenametljiv način implementirana u dnevno poslovanje postaju vrlo važan faktor uspješne organizacije poslovanja. Pokazat ćemo optimalan način izrade Radnih pravila i procedura, te ono što je još važnije kako ih implementirati u dnevni ritam tvrtke tako da ih zaposlenici ne tretiraju kao još jednu hrpu papira.

Termin i mjesto održavanja, kotizacija

Termin i mjesto održavanja: 26.05.2022. od 9 do 13 sati / MS Teams aplikacija (pristup webinaru direktno pomoću linka kojeg će polaznici dobiti mailom, nije potrebno imati instaliran MS Teams)

Kotizacija: 950 kn + PDV (15 % popusta za druge i ostale iz tvrtke)

Kotizacija uključuje: sudjelovanje na webinaru, prezentaciju i korištene primjere i obrasce u digitalnom obliku, konzultacije s predavačem

Seminar održavamo i kao in-house edukaciju samo za Vašu tvrtku, molimo kontaktirajte nas radi dogovora.

Što naš webinar razlikuje od drugih?

Način prezentacije/radionice i predavač s 15-godišnjim iskustvom uspješnog vođenja srednje velike tvrtke, koja je kroz kontinuirani rast morala kontinuirano mijenjati i unaprjeđivati organizaciju poslovanja. Neizostavan dio promjena bila je izrada radnih uputa i procedura na način da se poslovanje s njima podupire, a ne ometa. Na jednom mjestu vidjet ćete jednostavan i optimalan način izrade raznih procedura, koje će vaše poslovanje učiniti efikasnijim.

Kome je webinar namijenjen?

 • Vlasnicima tvrtke, direktorima, članovima Uprave– ako mislite da u vlastitoj tvrtki ima previše kaosa, a premalo sustavnosti i reda
 • Voditeljima sektora i odjela, važnijim zaposlenicima – kako biste na temelju konktetnih primjera vidjeli i usvojili sustavan i jednostavan način izrade radnih pravila i procedura, dobili gotove primjere i obrasce koje odmah možete primijeniti u svojim tvrtkama

Iz sadržaja webinara:

Improvizacija je sasvim poželjna kod manjih tvrtki koje nemaju puno zaposlenih i jednostavno moraju funkcionirati vrlo fleksibilno kako bi zadovoljili  kupce i tržište.

Međutim, s rastom tržišta i volumena poslovanja, s kojim neminovno raste i broj zaposlenih – previše improvizacije dovodi do nereda i kaosa. Više odjela i šefova neminovno vodi do zamršenijih procesa.

Ako to ne dovedemo u red, počinju patiti kvaliteta i rokovi i efikasnost rada, a problemi se samo gomilaju.

 • U tvrtki imate radne upute i pravila, ali sve je to stihijski i neujednačeno napisano te ne pokrivaju sva potrebna područja
 • Zaposlenici griješe, nema pravog i uhodanog rada – a vi im ne možete reći zašto ne rade po pravilima – kada realno ne postoje
 • Radna pravila , upute i procedure postoje, ali ih zaposlenici doživljavaju samo kao papirologiju
 • Zašto je nužno prijeći s usmenih na pismene dogovore
 • Eksplozija problema – tvrtka raste, a nema jasnih pravila rada
 • Kako prepoznati koja nam pravila/upute nedostaju
 • Formiranje liste pravila/uputa koja će biti službeno u upotrebi
 • Kako odabrati optimalni format za izradu Radnih pravila
 • Kreiranje jedinstvenog obrasca za radna pravila/upute
 • Odabir osoba koje će biti odgovorne za izradu radnih pravila
 • Kako jednom kvalitetno napisana pravila uspješno implementirati u život tvrtke na način da zaposlenici rade po njima, a ne mimo njih
 • Arhiva – na koji način efikasno držati kontrolu revizija, uz istovremenu dostupnost svima
 • Jedna baza u tvrtki za sva pravila i procedure

Iz sadržaja webinara:

Primjeri izrada radnih pravila/uputa/procedura različitih odjela:

 • Procedura Prodaje
 • Procedura Nabave
 • Ulazna kontrola kvalitete
 • Reklamacije kupaca
 • Skladišno poslovanje
 • Radna disciplina zaposlenika
 • Otprema robe
 • Održavanje infrastrukture itd.

O predavaču: Branko Duvnjak, dipl.ing.

Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje 1989., usavršavao se na MBA studiju na ZŠEM-u u Zagrebu. Karijeru je počeo u Ericssonu gdje je desetak godina, između ostalog, vodio odjele kvalitete, tehnologije i proizvodnje. Nakon toga jednu godinu vodio je kao direktor manju prehrambenu proizvodnu tvrtku.

Zadnjih 15 godina radio je kao direktor uspješne privatne proizvodne tvrtke Klimaoprema d.d., koja je pod njegovim vodstvom povećala prihode s 2 na 20 milijuna eura, broj zaposlenih sa 60 na više od 300, proizvodne pogone s 1.000 m2 na 16.000 m2, uz konstantno profitabilno poslovanje.

U tom dugom periodu od 15 godina, konstantno je radio na unapređenju organizacije tvrtke, kako bi optimalnim funkcioniranjem maksimalno pridonosila profitabilnom poslovanju. Efikasna i protočna organizacija poslovanja imperativ je za svaki uspješan biznis.

Završio je brojna dodatna menadžerska usavršavanja iz područja financija, prodaje i pregovaranja, strateškog planiranja, upravljanja promjenama i organizacijom, upravljanja proizvodnjom, osiguranja kvalitete kao i pedagoško psihološku izobrazbu. Trenutno je vlasnik tvrtke za poslovno savjetovanje kroz koju djeluje kao konzultant.

PRIJAVNICA ZA WEBINAR

Molimo popuniti i poslati, nakon čega ćete dobiti predračun za uplatu kotizacije.

Opći uvjeti: Kotizacija se plaća najkasnije pet dana prije početka seminara. Polaznici koji odustanu nakon uplate nemaju pravo na povrat novca, ali mogu bez plaćanja prisustvovati sljedećem seminaru/webinaru po izboru. Prijavljenog polaznika može zamijeniti druga osoba. Damasa d.o.o zadržava pravo otkazivanja seminara, u tom slučaju uplaćena kotizacija se vraća u cijelosti. Slanjem ove prijave prihvaćate ove opće uvjete. Podaci koje ste naveli neće biti ustupljeni trećima.